torsdag 11. september 2008

Berlin

Spesielt til globetrotterne Amanda og Christian, here you go, min egen lille Berlin guide:
 • Utgangspunktet: Motel One Alexanderplatz i bydelen Mitte. Dette er et design hotel midt i sentrum, og prisene er bra. U-bahn og S-bahn (går fra Hackescher Markt), samt buss og trikk er fantastiske fremkomstmiddel, dersom dere ikke vil gå.
 • Hotellet ligger like ved Hackescher Markt og Hackescher Höfe, hvor man finner masse fine små butikker og barer. Anbefaler Yo Soy for tapas, rett ved siden av inngangen til Hackescher Markt. Av butikker er der blant annet Diesel, M.A.C og Acne og små interiør/nipsbutikker. Også ligger der en Starbucks der for en Milch-kaffe. Ta også turen opp mot Rosa Luxembourg platz, opp Alte Schönhauser Strasse og besøk Monsieur Vuong for verdens beste thai mat! I Alte Schönhauser Strasse finner man mange fine butikker. På Rosa Luxembourg Platz (som man for øvrig også kan ta U bahn til), ligger White Trash Fast Food, som er et utested/club så spesiell som få. Her har de kniver i veggene og russiske orkester som spiller til dans. Ta en drink der, du vil ikke angre!
 • American Apparel er også i området, + at de har åpnet en butikk som heter California Vintage, som absolutt er verdt et besøk. Man bør også stikke innom Made In berlin, en vintage sjappe, som er ganske dyr, men kul. Masse vill stylig der.
 • TV tårnet på Alexanderplatz er kult nok å ha vært oppe i, men når man bare skal på helgetur, tar det alt for lang tid å stå i kø for å komme opp. Besøk heller Berliner domen, som er den store katedralen på Unter den Linden. Følger man gata nedover, går man forbi Humbolt universitetet og etterhvert krysser man Friederichstrasse, hvor varehuset Quartier 206 ligger. Ellers er der også Gucci, YSL og slike dyre boutiques. Videre nedover Undter den Linden kommer man til Brandenburger Tor, som er verdt en titt. Her ligger også Hotel Adlon, som er der hvor Michael Jackson lot babyen sin dingle ut av vinduet. Bak Brandenburger Tor ligger Tiergarten, som er et stort parkområde, til høyre kommer man til Reichsdagen (hvor det alltid er ekstremt lang kø!) og til venstre er Potzdamer Platz, hvor Sony Centre og Filharmonien ligger.
 • Fra Hackescher Markt motsatt vei av domen kommer man til bydelene Prenzlauerberg, hvor studenter og alternative folk bor.
 • Har man lyst til å ta en tur på Zara, Mango og Footlocker (les= turistgata), tar man transport til Kürfurstendamm. Her er der nok masse turister, men det er verdt en titt likevel. Gå oppover og kryss Uhlandstasse, og gå forbi Chanel og Louis Vuitton, gå inne en sidegate som heter Knesebeckstrasse mot høyre og opp i Mommsenstasse, hvor man finner en hel del designer Second Hand sjapper. Rett i nærheten ligger Kantstrasse, verdt en tur, her ligger bl.a Stilwerk.
 • Hvis man har tid på søndag er det bare å tusle rund på loppis, som der finns mye av i Berlin, et stort et ligger på Mauerpark i Prenzlauerberg. Her kan man også se rester av muren. Der er også et stort et på Boxhagener Platz i Friedrichshain. Ellers er der mange second hand sjapper rundt i den tyske hovedstaden.

LAST MINUTE TIPS:

 • Kjøp kart, mye lettere!
 • Drikk tysk øl, Bitburger kan anbefales. Bitte ein Bit!
 • De ekte tyske kneipene fins også i Berlin. De er rimelig brune.
 • Spis en Currywurst på et gatehjørne.
 • Min favoritt italienske retaurant er Il Casolare Trattoria i Grimmstrasse 30, i bydelen Kreutzberg. Ta U-bahn til Kottbusser Tor, gå Admiralstrasse mot kanalen og kryss broa, og vips, der er den, på hjørnet. Vær belaget på å kanskje måtte vente på bord. Spesielt på lørdagskvelden. Men det er verdt det, både Pizza og Panna Cotta er fantastiske!
 • Ta en tur til Checkpoint Charlie, tidligere kryssningspunktet fra Øst til Vest-Tyskland, med museum.
 • Ha cash i lomma, mange plasser tar ikke Visa kort, bare tyske EC kort.

GUTE FAHRT!

2 kommentarer:

Anonym sa...

glemte du å anbefale Potsdamer Platz, eller?

Nora sa...

Nei, nei, glemte den ikke, men nevnte den ikke med så store ord, men vet det er jo din favo plass.