søndag 3. august 2008

NYC GUIDE

I anledning at jeg ble spurt om tips angående New York, har jeg laget denne lille guiden, som er preget av mine høydepunkter.

UTGANGSPUNKTET…
Bowery’s Whitehouse Hostel – er rangert som et av byens beste, i alle fall sier de så. Det er helt enkel standard med små og ganske trange avlukker i en stor hall. Det er bygget et nett av planker over alle avlukkene, slik at det er like sikkert som et rom. Ja, det er lytt, men ørepropper er en fin ting, og folk bråker generelt ikke etter klokka 22. Airconditioning. Rent sengetøy. Felles do og dusj, som var rent og greit. Hyggelig resepsjon, og en perfekt lokalisasjon. Gangavstand til det meste. (Fra flyplassen kan det være greit med taxi, eller så går jo Subwayen fra JFK til Bleecker Street.)

…OG DER I FRA
Bowery ligger i bydelen NoLita (North of Little Italy), og er gata hvor den kjente rockeklubben CBGB lå, før den ble flyttet til Las Vegas. Sex And The City stylist Patricia Field har butikk rett ved Whitehouse Hostel, på 225 East Houston Street. Dette er en festlig butikk, med stilig interiør. Hun har faktisk hatt motevisninger her.

Går man oppover fra Whitehouse Hostel, og inn på 2nd Avenue kommer man til East Village, som byr på loppemarkeder, bruktbutikker og vegetarmat og er en opplevelse i seg selv. Kan anbefale Urban Outfitters (som også har sjappe på Broadway) på 162 2nd Avenue, som er et mekka for unge motefolk. Titt også inn på Tokio 7 på 64 East 7th Street og Village Style på 11 East 7th Street for vintage plagg, sko og vesker.

Følger man Bowery nedover, og krysser East Houston street finner man et kjempe fint område i gatene rundt Prince Street og Mott street. Her føles det som ekte NYC, og dette ble vårt favoritt område. Her er det mange vintage butikker og interessante små sjapper. Og spiseplasser ikke minst. Café Gitane på 242 Mott Street ble vår stamkafe da vi var der. Her får man kafe, lunsj og den beste Orange Blossom Waffle med frisk frukt. Også pleier Kirsten Dunst og Maggie Gyllenhaal å gå der. Rett rundt hjørnet i 21 Prince Street ligger INA, som selger second-hand design. Dersom man går videre sørover er det mange gode resturanter i Little Italy, og man kan virkelig føle den sør-europeiske atmosfæren. Atmosfæren forandrer seg igjen når man kommer ned i ChinaTown, som ligger videre sørover. Her kan man få ekte kinamat.

På Broadway, ligger mange av kjede-butikkene som Urban Outfitters , Victorias Secret, Forever 21 (amerikansk H&M), samt mange sneakersbutikker. Hvis man vil gå på en ekte amerikansk diner, og få seg en amerikansk frokost med pannekaker, bacon og lønnesirup, er det lettest å finne det her. Og det hører jo med. Og kafetørsten slukker man på en av Starbuck’s over 250 (tror jeg det var) kaffehus på Manhattan. De er på nesten hvert hjørne, og er bra dersom man skulle trenge toalett også! Går man nedover Broadway kommer man forbi Ground Zero, og Wall Street til havna. Her kan det være hyggelig å se på dansere og performere i Battery Park, eller ta gratis fergen til Staten Island. Fra ferga ser man byen fra en fin vinkel. Det er også herifra fergene gå til Freedom og Liberty Island, Statue of Liberty.
Broadway oppover byr på Madison Square Park, og der den møter 7th Avenue, Times Square. Her ligger alle teaterene, og det kan være verdt å få med seg et show. Lønner seg da å kjøpe billett tidlig, slik at man får bra seter til en billig penge. Times Square er et syn på kveldstid uansett. Videre nordover kommer man til Central Park og upper West Side. Fifth Avenue krysser Broadway ved Madison Square Park og er et must å tråkke oppover. Her er Apple Store, Trump Tower, Saks Fifth Avenue, Empire State Building, Nike Town, NY Main Public Library, samt Rockefeller Centre. Barnes & Noble bokhandel er definitivt også verdt et besøk. For jeans folket, og de yngre, kan man anbefale Abercrombie & Fitch, rett ved Trump Towers.

For å komme til vest siden av Broadway fra Bowery kan man følge Houston Street. Da vil man etter hvert befinne seg i SoHo/Greenwich Village område. Det er her som Carrie fra SATC hadde leilighet, og her ligger Magnolia Bakery på 401 Bleecker Street, som selger søte kaker og muffins som de også viste i serien. Marc Jacobs og Marc by Marc Jacobs butikker finnes her i henholdsvis 385 og 403 Bleecker Street. Lulu Guiness er og verdt en titt på 394 Bleeker Street. Mange har sikkert hørt at Helena Christensen har en butikk i NYC, og den ligger i nærheten, på 605 Hudson Street.

EKSTRA TIPS:

 • Besøk et museum, det tar for lang tid med alle. MoMA kan anbefales.
 • Kjøp lunsj og kaffe på Starbucks i Trump Towers, og sitt en time eller to i Central Park.
 • Kjøp en samle billett for bus-loops, Empire State building og Statue of liberty. Det er verdt pengene. Du kan sitte på toppen i dobbeldeckeren og få masse informasjon. Inkluderer NY Skyline kveldstur.
 • Ta bussen til Harlem på søndagene for å høre ekte gospel.
 • Gå over Brooklyn Bridge.
 • En tur til Williamsburg i Brooklyn byr på vintage shopping, urban living og en annen atmosfære en på Manhattan.
 • Gå på Yankees kamp på Yankee Stadium i Queens, og ta en øl på lokal supporter pub før start. Kjøp deg en supporter cap før kamp.
 • Ta en muffin på Magnolia Bakery i Grenwich Village-Verdens beste!
 • Kjøp Chinese Take Away, og sitt på en benk mens du spiser og bare se på folk.
 • Ta en halvtime med en is i Madison Square Park.
 • Ta en drink på Buddakan (ja, der Carrie og Mr. Big hadde sin forlovelsesfest i SATC filmen) på 75 9th Avenue. Fantastisk returant og bar.
 • Kjente Outlets, med bra ting, er Century 21, rett ved Ground Zero, og Filenes Basement på Madison Square.
 • Gå inn på en MAC butikk, og bli sminket av en make up artist gratis.
 • Dersom tid, ta bussen til outlet village Woodbury Commons i Central Valley New York, ca en times kjøring. Her finner man Gucci, Missoni, Saks fifth Avenue, Nike, Diane Von Furstenberg outlet. Bussen går fra Port Authority Bus Station ved Times Square, og billetter får man på busstasjonen.

4 kommentarer:

Mathilde sa...

hallois bambi!! jeg svetter i bangkok paa nettkafe!! det er saa fint her, synd dere ikkke kommer en tur.. har jacek hatt en fin foedselsdag?? du maa hilse saa mye grattis fra meg=) klem fra mathilde=)

Nora sa...

Skulle gjerne vært i Bangkok jeg, men men...
Jacek hadde en super fin dag!
Klems

Maria sa...

Tak for din guide!

Jeg rejser til NYC på torsdag, og skal bo på Whitehouse i Bowery.
Er glad for at læse, at andre har været tilfredse med deres ophold der.

:-)

Nora sa...

Så hyggelig. NYC er topp, og Bowery et topp utgangspunkt. Og takk for at du leser bloggen min :)