PAVLOVA TERTE – marengsbunn med kremfløte, vaniljekrem og bær
4 eggehviter
2 dl sukker
1 ss maisennamel
½ ts eddikessens 35% blandet med ½ ts vann
3 dl kremfløte
Vaniljekrem til baking
Kiwi/banan/blåbær/bringebær/rips etc
- Smør et bakepapir med margarin i den form som du ønsker kaka. Dryss hvetemel over, og rist slik at hvetemelet fester seg i et tynt lag. Rist av det overflødige.
- Pisk eggehviter til et stivt skum med håndmikser. Ha i sukkeret, og miks til du får et glinsende skum, som kan dras ut fra vispen i blanke ”topper”. Bland i maisennamel, eddik og vann og miks godt.
- Smør røren så jevnt som mulig utover det smurte bakepapiret. Diameter på en rund kake blir ca 26- 28 cm med denne oppskriften, og er nok til 8- 10 personer.
- Stek på 140 grader i 1 time og 15 minutter.
- Skru av varmen, og la kaka stå i ovnen med åpen dør til den er kald, eller over natta.
- Pynt den – start med pisket krem, der etter vaniljekrem, så til slutt masse frisk frukt og bær.
KREMET SJOKOLADEKAKE FRA SØRLANDET
4 egg
2 dl sukker
200 gram mørk kokesjokolade
200 gram smør
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
- Pisk egg og sukker til skum.
- Smelt sjokoladen og smøret i sammen, avkjøl noe, før det tilsettes.
- Melet siktes med bakepulveret og vendes forsiktig i røren.
- Hell deigen i en smurt, rund kakeform, og stek ved 225 grader i 12- 15 minutter.
- Kaken skal ikke stivne helt.
- Serveres kald, pyntet med litt frukt/bær. Og ved siden av kan man servere kremfløte, og eventuelt sjokolademousse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar