onsdag 8. desember 2010

BISCOTTI

Til jul, og elles i året også, pleier jeg å bake italienske biscotti, som tørre småkaker med nøtter i. Mine har og litt appelsin smak. I dag har jeg gjort akkurat det, bakt altså, og her er oppskriften for dem som lar seg friste.

ORANGE BISCOTTI
(ca 40 stk)
  • 2 egg
  • 250 g sukker
  • 1 spiseskje vaniljesukker
  • revet skall fra to økologiske appelsiner evt. 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 275 g hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 100 gram hassenøtter
  • 100 gram mandler

Pisk egg, sukker, vaniljesukker og appelsinskall sammen. Bland inn hvetemel, bakepulver og nøtter. Del deigen i to, og trill to lange pølser. Legg dem på et bakebrett, og stek i 20 minutter på ca 190 grader. Ta dem ut. Avkjøl noe. Skjær i skiver og legg kakene på bakebrettet igjen. Stek dem i 15 minutter til, så de blir lysebrune og sprøe.


Photo: private

Ingen kommentarer: