lørdag 31. januar 2009

Kontraster

Kontrastene, og stilene var mange, og varierte, under moteuka i den franske hovedstaden. Øverst, Carine Roitfeld, mais sûre.



Olajakke

...en ting til som blir en hit i år er olajakka. Hvis du ikke har den perfekte jakka, dur igjennom stativene på Uff eller Fretex, kanskje finner du ei go' gammel jakke, de har absolutt mest sjarm.

Ønskeoutfiten = vårlig

Trenger litt vår nå. Det var helt sinnsykt kaldt i dag. Denne outfiten bør kombineres med ullstrømpis og ullcardi i vintermånedene, men så kommer sola og varmen, og da er det perfekt med skjørt og jakke. Skjørtet er fint, og fører stripetrenden inn i sommermoten. Og knallfargende sko er alltid bra.











Skjørt, See by Chloe på http://www.netaporter.com/
Veske, Marc by Marc Jacobs på http://www.netaporter.com/
T, American Apparel på http://www.americanapparel.net/
Sko, Marc by Marc Jacobs på http://www.shopbop.com/
Jakke, See by Chloe på http://www.netaporter.com/

onsdag 28. januar 2009

OFW09

Da er schedulen for Oslo Fashion Week 09 lagt ut, og der blir det mye snacks. Mye skal foregå på DogA, som medfører gangavstand, og muligheter for å gå med high-heels for meg. Gleder meg.

Madonna

Ser ut som Madonna tar turen innom Oslo på sin kommende Europaturneen til sommeren. Datoer kommer mot slutten av uka. Jeg kan godt tenke meg å se henne jeg.


Foto: google

Acne SS09

Se videoen av Acne SS09 fashion show for inspirasjon frem mot våren.

tirsdag 27. januar 2009

Dagens#31

I dag er det sykehjemsjobbing og skjørtedag. Skal kjøre legevakt i kveld, så da blir det nok et kostymeskift til baggy Acne og sneakers.
Outfit: T-skjorte, American Apparel. Skjørt, Minimarket. Cardi, Fifth Avenue Shoe Repair. Ullstrømpis, Falke. Sko, Converse. Veske, Marc by MJ.




Foto: privat

mandag 26. januar 2009

Dagens#30

Dagens består av: bluse, See by Chloe. Strikkejakke, See by Chloe. Jeans, Acne. Sneakers, Nike AF1. Veske Marc by Marc Jacobs.


Foto: privat

Slumdog Millionaire

Ikke rart at Trainspotting-regissør Danny Boyles nye film Slumdog Millionaire fikk 4 Golden Globe og 10 Oscar nominasjoner. Den er rett og slett en film som har alt: humor, romanse, spenning og driv. Anbefales.

Harem-looken

Der har du den, avslappa, fin, enkel. Jeg må ha en skinnjakke à la biker, det er et must nå til våren.




Stressa for tiden...

...jobb, jobb, jobb- døgnet rundt. Søkt en del stillinger i Nord-Norge, så hvis jeg er heldig blir det et vikariat på meg nord for polarsirkelen. Nordlys og flott natur er jo å trakte etter. Så får jeg heller komme til tigerstaden på besøk av og til. Sånn er det bare.

Takk...

...til alle som kom å feiret 28-års dagen min på lørdag. Det var en fryd å ha dere der. Og takk for alle de flotte presangene. I love you guys!

torsdag 22. januar 2009

Dagens#Hope

Her er dagens the other day. Ny pink Hope cardigan. Varm.
Outfit: Cardigan, Hope. Skjorte, Wrangler (Yatzy sin). Jeans, Whyred. Sko, Converse. Veske, Marc by MJ.







Foto: privat

onsdag 21. januar 2009

Dagens#gebursdag

Dagen i dag er min. 28. oh yeah.
Outfit: Genser, H&M. Armbånd, et skinnbelte fra Mads Nørgaard. Skjørt, H&M. Strømpis, Falke. Sko, Converse. Veske, Marc by MJ.






Foto: privat

mandag 19. januar 2009

Vintage guide

I boka Style A to Zoe, intervjuer stylist Rachel Zoe vintageguru Cameron Silver, som eier vintagebutikken Decades i LA. Her er hans ti bud til bedre vintageshopping.

1. Spør deg selv når du står med et vintageplagg i hånden, er dette plagget moderne?

2. Plagget bør være i rimelig god stand. Se etter flekker ved armhulene, møllhull og raknede sømmer. Noen flekker lar seg simpelthen ikke fjerne. En skredder kan reparere mye, men noen ganger er det ikke verdt det.

3. Vær obs på syntetiske stoffer. Kvalitet er viktig, også når du handler vintage.

4. Med mindre du er en ihuga samler, bør du kjøpe plagg du kan bruke, ikke plagg til utstilling.

5. Selv om plagget er et designerplagg, betyr ikke det automatisk at det er et kupp.

6. Stol på din egen smak, og vær tro mot din personlige stil.

7. Kjøp plagg med utgangspunkt i figuren din fremfor å handle trendy. Noen kroppstyper gjør seg perfekt i en 50-tallskjole, mens andre kler fotside 70-talsskjoler best.

8. Vintage accessoirer kan heve et antrekk, som for eksempel den lille sorte, betraktelig.

9. Et kraftig smykke uttrykker personlig stil, og trenger ikke være dyrt eller ekte.

10. Gjør stilen moderne ved å mikse vintage med nyere ting, som for eksempel en kjole med et par nye hæler.

(utdrag fra artikkel på www.costume.no)

søndag 18. januar 2009

Jumpin' Jack Flash

Bare et tips. Jumpsuiten er en holdbar trend, som strekker seg inn i vår/sommer 09 også. Absolutt en keeper, også så good å ha på.

lørdag 17. januar 2009

Hei alle

Vil oppfordre dere som leser regelmessig til å melde dere på som følgere av bloggen min. Det er 2 som har gjort det allerede, og jeg venter i spenning på flere. Jeg vet dere er her!

Smith's Rosebud Salve

Smith's Rosebud leppepomade redder leppene dine denne vinteren. Jeg kjøpte min på Mint i Posthallen. Lip-saver!

Miu Miu

Hiss eller diss for kona til Cruiser'n? Ikke min favo Miu reklame, må jeg si.
Update: Diabolsk er ordet.

fredag 16. januar 2009

Da er vi klare...

...for atter en London-tur, denne gangen i mars. Planen er å få med oss en Lily Allen konsert. Og så venter Topshop seff, den ligger jo der og frister. Frister gjør btw også Sally Ann-stolen som modellen på bildet sitter på. Kul aqua-farge.

60% Final Store Sale

Det blir en tur i morra, ja.

Dumb Blonde

Min absolutte favoritt shampo får man relativt billig på nett. Dumb blonde for smart blondes, mener nå jeg.


Rykiel Homme

Har ikke fått vist frem denne godbiten før. Handla i Barcelona på turen i desember. Det er en ullgenser fra Sonia Rykiel Homme, så den er egentlig en herregenser, og det er det som er ekstra. passer utmerket til jeans, og både sneakers og heels. Kupp-kuppelupp.


Foto: privat

torsdag 15. januar 2009

Dagens#2

Stripene her heite i år og genseren fra H&M var en god investering. Koster bare 150 kroner, og går til det meste. Jeansen er ny, den er en modell som er baggy oppe og strammere i beina.
Outfit: Genser, H&M. Ullcardi, See by Chloé. Jeans, Hug Stay fra Acne. Converse. Veske, Marc by Marc Jacobs.






Foto: privat

Kate

Mitt favo VOGUE cover of all time er dette med Kate Moss i Bowie stil, fra May 2003.


Foto: privat

tirsdag 13. januar 2009

Illustrasjon

Surfa litt rund, og kom over denne spanske illustratøren, Cruz. Fine linjer. Det minner meg på at jeg tegner alt for sjeldent. Gjorde det nesten daglig før.


mandag 12. januar 2009

Dagens




Foto: privat
Morra-posering med ny veske og ny sveis, foran juletreet, som for øvrig har sin siste dag i dag.
Outfit: Veske, Marc by Marc Jacobs. Jakke, Minimum. Skjerf, H&M. Stripete genser, H&M. Cardi, Fifth Avenue Shoe Repair. Skjørt, Minimarket. Ullstrømpis, Falke. Converse.

Wayfarer'ish

Rekk opp hånda alle som gleder seg vilt til våren. Jeg får lyst til å være litt Wayfarer'ish, merker jeg.


Skulle sagt det før...

...men, til alle som føler seg trøtte og slappe på denne mørke årstiden, 1) det er helt normalt, 2) et godt råd er likevel å ta multivitamin og omega 3. Da hjelper du immunforsvaret ditt, og klarer lettere å kjempe mot infeksjoner, samt at du fyller på hjernen med essensielle fettsyrer slik at du klarer "Kryss på Quiz" litt kjappere.

New do

Her er Agyness Deyn på Louis Vuitton Tribute to Stephen Sprouse-party i Soho, NYC, med ny sveis. Likna utrolig den hjelmen jeg hadde for et par år siden gitt, og Yatzy ønsker seg den tilbake. Vi får se, er utrolig fornøyd med kort hår for tiden.

søndag 11. januar 2009

Svarteper

På bursdagsfesten min i år, som i fjor, blir det temafest. Black and White. Tipper flest går for svart. Her har jeg har funnet en del looks jeg liker in blackie-black.



Stiletter

Jeg skal begynne å gå mer med høye hæler. Det er ei skikkelig kul jente som bor bort i gata her, som alltid er så kul på sine stiletter, og det inspirerer.

lørdag 10. januar 2009

Dagen i dag...

...har vært sinnsykt avslappende for mitt vedkomne. Sov lenge. Midt på dagen var jeg hos Christian på Billie Bangs, min faste frisør, og bleika og stussa lokkene. Gikk videre til Therese på Little Miss T, hvor jeg fikk prata i fra meg litt. På vei hjem kunne jeg ikke dy meg fra å gå innom Babel, og før jeg visste ordet av det, lå den hvite blusa med puffermer fra See by Chloe i en fin rosa pose, og var på vei hjem med meg. Siden har jeg laget pizza, ligget på sofaen og sett film. Good.

MJ SS09

Vår/sommer 09 kampanjen til Marc Jacobs er sluppet. Litt mer "i det fri" enn det vi er vant til fra herr Tellers kant. Modellen er Raquel Zimmermann. Fin og vårlig synes jeg.
Foto: Jürgen Teller

Sete 65...

...er forbeholdt en VIB, Very Important Bag.
Foto: Jak&Jil

fredag 9. januar 2009

Spisse pumps?

Så var de tilbake da, de spisse-spisse pumpsa. Eller de har vært det en stund, jeg har bare ikke hatt lyst til å skrive så mye om det før. I England går alle med de, men her hjemme er det ikke særlig poppis, yet. Zara har jo seff laget en god kopi av Chloe skoa, tror til og med de er på salg. Hva synes folk? Spiss eller diss?
Foto: Chloé, høst08/ www.style.com

Investeringer

Her er 10 kjøp å satse på i vinter, som også holder seg ut over våren 09:
  • En stor strikkejakke i ull, i en nøytral farge som f.eks grå, sort, militærgrønn eller beige. Jeg liker ofte best herrecardis, grunnet formen, pluss at da går ikke alle venninnene mine rundt med den samme.
  • Ankelstøvletter i skinn. Hæl er bra, men ikke for høy, for da får man problemer med å bruke dem til hverdags. Disse fra Hope er knallfine, og er en god investering som holder lenge, selv om de er litt dyre.
  • Marine-genser, med det menes seff en hvit genser med mørkeblå striper. H&M har en fin en.
  • T-skjorte med print er alltid aktuelt. Man kan godt bruke litt ekstra penger på den, for de fra H&M går alltid alle med.
  • Parkas av type slapp + armygrønn. Bruk nå med en ullgenser under, og senere til vårkjolen.
  • Skinnveska, og da mener jeg både clutchen og veska. Clutchen skal framdeles være litt oversized, og det samme gjelder for veska.
  • Sneakers. Alltid kult, til både kjoler og bukser. Gå for de som er ankelhøye.
  • Fine jeans er ofte redningen når man ikke vet hva man skal ta på seg. Man MÅ alltid ha et par, eller flere i skapet.
  • Rouge - fra fersken til rose til sterkere rosa. Så fint og friskt.
  • Et smykke, som er både fint og funky. Selv har jeg et rosa Flamingo-smykke jeg er sinnsykt fornøyd med fra Arena CHP.

...Og er du heldig, og kjapp, gjør du kanskje kupp på salg. Yey!

torsdag 8. januar 2009

Styling tips

Lurt å lese Elle sine stylingtips for 2009, for å unngå de verste kleskrisene.

onsdag 7. januar 2009

Flares

Slengbukser er fremdeles hot. Jeg hadde nesten glemt mine fra Acne. Det er kjempefint med en slapp bluse oppi buksa, en 70s feel vet dere. Så en tynn hvit bluse fra See by Chloe på Babel for leden, som jeg tror jeg skal investere i. Den har puffermer dog. Hva synes folk om det?

London Teenagers

Dior Hommes tidligere sjefsdesigner Hedi Slimane er en finfin fotograf. Hans diary er helt fantastisk. For januarutgaven av Dazed&Confused har han fotografert noen av sine favo teens, som han først casta i Londons gater. Se alle bildene her.


Foto: Hedi Slimane for Dazed & Confused

tirsdag 6. januar 2009

Lete etter jobb-stress

Det er foreløpig ingen som har oppdaget meg. Tror ikke engang søknadene alltid blir lest. Men I guess thats the real world. Men mangel på nattesøvn og stress i kroppen gjør meg litt småsur og lei. Men, men...som jeg altid pleier å si...det ordner seg sikkert for snille jenter. (Ikke sant Solveig?)

Boyish cut

Jeg kom over style-bildene av Kate Lanphear, ei amerikansk motedame, som har gjort masse ting for Vogue Australia og Harper's Bazaar, pluss at hun er Senior Style Director i amerikanske Elle. Synes hun har en rå stil. Har bestilt frisørtime i dag jeg, må ta etterveksten nå.



Foto: Jak & Jil / www.jacandjil.com